Преди около месец основният въпрос свързан с Левски беше, защо продадоха Мариани и правилно ли бе това решение? Давиде се намираше в изключителна форма, а и вече имаше добър синхрон с Паулиньо. Швейцарецът се сработи бързо с Хубчев и трансферът му повдигна много въпроси.

Сделката си я биваше. Левски заработи много пари, а Мариани се уреди с чудесен договор. "Сините" и Петър Хубчев явно са си направили добра сметка. Мариани вече го няма, а Левски започна да става много разнообразен. Робърта, Паулиньо и Станислав Иванов вече бележат редовно, а Мазурек е много креативен и интересен.

Холандецът записа 6 мача в Първа лига, а вече има пет гола. Той вкарва по малко, но в почти всеки мач. Играе отлично, отборно и вече е твърд титуляр, а е само на 21 години. Стаси Иванов е по-малък с една година, а вече е твърда величина. Играл е във всичките 9 мача, а в статистиката му личат 4 гола и две астистенции. Юношата на Левски е пример, че школата на "Герена" функционира. Паулиньо се върна към стандартите, които сам наложи при своето пристигане в София. Скорост, техника и добри реализаторски способности. И бразилецът е с 9 срещи и 4 гола, което за крило е добро постижение.

Зад тези тримата "дърпа конците" Франко Мазурек. Спомнете си първите седмици на Мариани и може да се окаже, че аржентинецът се адаптира доста по-сполучливо.

Поне към днешна дата Левски успя да "маскира" липсата на Мариани. Хубчев наложи Мазурек, а привличането на Робърта е находка. Паулиньо си върна формата, Станислав Иванов оправдава големите очаквания. Левски атакува и бележи по вкуса на своята публика. Възходът на тримата нападатели не значи щастие за всички на "Герена". Алар е просто резерва, Насиру влиза от дъжд на вятър, а Здравко Димитров се бори за място в групата. В крайна сметка всички получиха равен шанс, но само някои се възползваха на този етап. 

Изводът е, че Левски не сбърка с трансфера на Мариани и въпреки, че не му намери заместник успява да бъде опасен. С получените пари "сините" могат да потърсят повече класа през зимата. Не просто могат, а са длъжни.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS