Локо Сф и Ком Годеч събират пари за болно момче

dsport.bg

Утре ще се проведе приятелска среща между отборите на Ком Годеч и Локомотив София на стадион “Арена Годеч” в града. Двубоят, който е с начален час 11:00 е с благотворителна цел, за да бъде подпомогнат Кристиян Николов. 

40 000 евро са необходими за лечението на 17-годишното момче от Годеч. То страда от "Сарком на Юинг" и вече месеци наред се бори с болестта. Кристиян тренира активно футбол и тенис на корт до момента, в който му откриват заболяването. 

Сега той се лекува в болница "Свети Георги" в Пловдив. След седем броя химиотерапии трябва да се направи операция за отстраняване на образуванието. В България обаче такава операция не може да бъде направена, тъй като туморът е на таза. Онколозите от Пловдив ще изпратят документите на Криси в онкоклиника в Мюнстер, Германия. 

Прогнозата е, че операцията ще струва около 40 000 евро. След нея трябва да се направят още седем химиотерапии и може би и лъче или радиотерапии, тъй като туморът е локализиран. Парите ще се необходими за началото на ноември, ако всичко е наред с терапиите, казва майката на момчето Соня Деянова.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук