Локомотив Стара Загора се възражда

dsport.bg

Славният Локомотив Стара Загора се завръща, след като Олимпия Спорт смени името си на това на големия клуб. Олимпия създаде мъжки отбор, след като децата на клуба пораснаха.

Ето какво гласи официалното съобщение:

"Днес е един специален ден за всички нас, които сме свързани с идеята Олимпия спорт. Изминаха 9 години от създаването ни. Години, изпълнени с много работа, много емоции - отрицателни и положителни. Десетки, дори стотици деца, които ни зареждаха и продължават да ни зареждат с енергия и сила да продължим да работим за тяхното и наше развитие. Започнахме от нищото, обикаляхме къде ли не в търсене на място за тренировки и мачове. И така допреди две години, когато се сдобихме с нашия дом - стадион Колодрума. С общи усилия превърнахме един занемарен стадион в страхотна база за развитие на футбол. Още тогава в нас се роди тази идея, но решихме, че моментът не е дошъл. Така се стигна и до днес, когато нашите деца порастнаха и е време да поемат ново предизвикателство, а именно да се сблъскат с мъжкия футбол. Със създаването на мъжки отбор решихме, че е време и за това, което чакаше две години - ОЛИМПИЯ СПОРТ СТАРА ЗАГОРА става ЛОКОМОТИВ СТАРА ЗАГОРА. Всички ние сме свързани кой повече, кой по-малко в миналото с Локомотив. Възраждаме този славен старозагорски отбор с богата история и надяваме се и светло бъдеще.

Мъжкият отбор ще бъде съставен почти изцяло от деца от нашата школа. Ще има 4-5 по-опитни момчета, които да помагат на младите и покрай които те да се учат. Нямаме цел, която да гоним като резултати, но както ние започнахме преди години от нулата, така и след време не се знае докъде ще стигнем. Едно е сигурно - в Локомотив Стара Загора ще играят само млади местни момчета!

Школата си е основният ни приоритет и се надяваме мъжкият отбор да бъде още един стимул за децата да тренират още по-упорито. Всички деца, които тренират сега при нас, съвсем скоро ще получат напълно безплатно екипировка на Локомотив, с която ще представят клуба.

А ние обещаваме, че ще продължим да даваме всичко от себе си за тях.".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ