Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев заяви, че играчите от националния отбор ще си разделят 100% от наградния фонд на надпреварата, който се полага на победителите, ако я спечелят. Той говори по време на награждаването на представителния тим за "Отбор на месеца".

Ганев каза, че целта пред момчетата на Силвано Пранди е шесто място, като при успех те ще си поделят 50% от наградата, която възлиза на 1 милион долара. 

"Поздравявам треньорският щаб и отбора за постигнатите резултати. Това беше първата цел, която си поставихме. През тази година има много състезания, на които ще участваме и се надявам на още успехи".

"Поставих им мотивираща задача, защото много от отборите ще дойдат с по-слаби състави заради Олимпийските игри. Целта е да се класираме на шесто място. Обещахме им, че 50% от наградата ще бъде разпределена между играчите и треньорския щаб. Ако станат шампиони тогава 100% са изцяло за тях. Това е перфектна възможност. Надявам се отново момчетата да подходят максимално отговорно. Да не забравяме, че имаме още две важни надпревари – Европейското първенство за жени и Световното първенство за младежи под 21 години. Последното ще се проведе в София – в новата зала на Левски. Надяваме се воденият от Найден Найденов тим също да направи добро класиране. Винаги си поставяме високи цели. Да си пожелаем всички да са здрави".

"Имаме нужда от герои. Това са хората, които играят, а не, които управляват. Върху това сме акцентирали нашите усилия. Целта на женския национален отбор е да спечели Златната лига в България, а след това да се представи добре на Европейското първенство, а това, което имам предвид е да играят финал", обясни легендарният волейболист.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS