Любо Ганев потвърди новината, че България ще играе на световните първенства при мъжете и жените догодина. Босът на федерацията ни по волейбол бе впечатлен от играта на младите състезатели в отбора на Италия, които завоюваха европейската титла след обрат срещу Словения на финала снощи в Катовице.

„Тази сърцата игра е нещото, което ни липсва”, коментира Ганев.

Относно евентуални рокади в треньорските щабове след незадоволителното представяне на двата тима на европейските първенства и отпадането на осминафинал при мъжете и жените, Ганев лаконично обяви: ”Ще изслушаме докладите на треньорите. Ще вземем най-добрите решения за българския волейбол.”

Според него сребърните медали, които спечелиха юношите, водени от Мартин Стоев, могат да бъдат стимул и пример за младежите, които стартират на световното до 21г. с треньор Найден Найденов (с него България завърши на 4-о място при мъжете на олимпийския турнир в Лондон 2012-та).

Световното първенство ще се проведе от 23 септември до 3 октомври, а България е съдомакин заедно с Италия. Двубоите в София ще се проведат в спортна зала "Левски София".

Чуйте Любо Ганев по топ темите за българския волейбол в специалното интервю за Дарик радио и dsport.bg.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS