Любо Ганев: Надделя опитът и постигнатите резултати при избора на Мичели

dsport.bg

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев говори пред медиите, след като Управителният съвет утвърди кандидатурата на Лоренцо Мичели за нов селекционер на женския ни национален отбор по волейбол.

Любо Ганев заяви, че при направения мотивиран избор са надделели опитът и постигнатите резултати от Мичели както на клубно, така и на международно ниво.

„Първата точка на УС днес беше избор на нов старши треньор на жените. Лоренцо Мичели е той. Беше избран с 16 гласа от 23 присъстващи. Още от първото гласуване. Радваме се. Той е доказан треньор. В момента е начело на Волеро льо Кане. Ева Янева играе там. Чухме се с нея. Отзивите бяха много добри. Това е треньор, който по неофициалната статистика е на 45-а позиция. Дава ни добра предпоставка. Понастоящем е треньор на Естония, но каза че веднага ще си прекрати договора“, каза Ганев.  

„Всички кандидатури бяха предадени на треньорската комисия. Според мен надделя опитът и постигнатите резултати. Вижда се, че това е треньор, който успехите му са над 2 страници и на клубно, и на международно ниво. Всички видяхме, че на женският национален отбор се обръща поне такова внимание, както на мъжкия. Искаме да им дадем най-доброто“, продължи той.  

„В договора на треньора ще бъдат записани много ясно целите пред женския национален отбор – спечелване на Златната лига, финалите на която ще са в Украйна, спечелване на Чалъндж турнира и класиране в осмицата на Световно първенство. Ще бъдат поставени пред треньора и ще са гаранция за удължаването му на договора. Срокът на договора му е една година. Ако целите бъдат постигнати, ще бъде удължен“.

„Мене това, че е чужденец не ме притеснява. По-скоро ме притеснява, че имаше само една българска кандидатура. Бяха две, едната не беше сериозна. Това ме притеснява. България винаги се е славила с добри треньори. Очаквах по-малко чуждестранни кандидатури. Целият щаб ще бъде от българи съставен. Надявам се да извлечем максимално ползите, че подготвен треньор може да постигне нещо с националния ни отбор“.

„Според мен международният опит наклони везните Работата на треньорската комисия е точно да отсее кандидатите, за може УС да вземе мотивирано решение. Може би тази голяма разлика в постиженията на двете основни кандидатури. Точно този опит и резултати с няколко отбора на различни първенства си каза думата“.

„С Добриана Арабаджиева проведох няколко разговора, след като станах президент на федерацията. Много се замисли, за пръв път се замисля толкова за националния отбор. Отказа. В момента тя е контузена. Отиде в Италия, но получи контузия и се лекува. Казал съм ѝ, че вратите са отворени за нея. Медийното внимание, условията са напълно еднакви както с мъжете. Ще направя още опити да говоря с нея. Нека ѝ пожелая първо да си оправи контузията. Треньорът също ще трябва да проведе разговор. Той трябва и да мотивира състезателите, защото се играе със сърце и душа, а финансови мотиви няма“.

„Ева Янева каза, че е страхотен треньор. Много добре работи и много добре се отнася. Даде ни още една допълнителна увереност, че изборът, който направихме, е правилен. Още не знае кой точно ще е помощник-треньор. Една голяма част, които бяха при Иван, ще остана. Нека дадем обаче възможност на треньора да си избере“, каза още Любо Ганев.

Лоренцо Мичели е новият селекционер на женския национален отбор по волейбол

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още