Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport след първия мач на женския национален отбор по волейбол в зала „Арена Армеец“, в който България победи Доминиканската република с 3:0 гейма. Той коментира двата ни отбора и представянето им в тазгодишното издание на Лигата на нациите.  

„Някои от момичетата за пръв път играят в зала „Арена Армеец“. Аз се радвам, че нашите фенове дойдоха да ги подкрепят, защото те имат нужда от тях, а както се видя и заслужават тази подкрепа“, каза той пред Дарик и dsport.

„Пожелавам си 2022 година да бъде годината на волейбола, защото и при мъжете и при жените сме си поставили цели и се надявам да ги изпълним. Минималната е оставане в Лигата на нациите и след това добро класиране на Световното първенство. И при мъжете, и при жените. Участията са тежки. При мъжете, въпреки че имаме само една победа досега, можехме да вземем още 4 победи, защото отборите на Сърбия, Канада, Германия и Австралия не ни достигна малко, за да ги победим, но пак повтарям . за мен е важно, че и момчетата, и момичетата се борят, раздават се максимално на терена и най-важното е, че това се оценява от публиката ни“, изрази надежди Ганев.

Относно контузените състезатели, Любо Ганев изтъкна: „Не съм разговарял с Николай Желязков, но медицинския щаб прави всичко възможно всички контузени, с изключение на Алекс Грозданов, който със сигурност няма да участва до края на волейболната Лига на нациите, но се надявам и Алекс Николов, и Слави Гоцев да ги възстановим, а положението при Стоянов е малко по-сериозно. Надявам се да успеем да ги възстановим. Тази седмица им дадохме 2 дни почивка и днес е първият ден, в който започват да тренират, аз ги видях в залата. Просто не сме говорили. Надявам се медицинския щаб да направи всичко възможно да лъдат във форма, защото имаме още 4 мача при мъжете и 3 при жените. Аз преди всеки сезон си пожелавам да сме здрави. През последните години именно липсата на основни състезатели по здравословни причини ни попречиха да постигнем по-големи резултати и да зарадваме нашите фенове, особено с трите домакински първенства, 2015 година Европейско при мъжете, 2018 година Световно първенство, 2021 г. Европейско при жените. Надявам се да се възстановят и да покажат на какво са способни“.

„И при жените, и при мъжете преките конкуренти, ако не направят победа, ние ще се спасим. При мъжете Австралия, при жените Белгия, но ние трябва да играем срещу всеки. Играем за отбора, за самочувствието, играем за нашите фенове, убеден съм, че и двата отбора ще останат в Лигата на нациите. За съжаление следващата година няма да имаме възможност да гледаме на родна земя турнир от Лигата на нациите, защото не сме кандидати. Догодина обаче ще имаме Европейско първенство при мъжете и ако всичко върви добре, трябва да се проведе в Бургас и Варна. Надявам се залата в Бургас да бъде завършена, това е единствената стъпка, за да сме готови на 100%. Така че да им пожелаем да са здрави, останалото ще го покажат на игрището“, каза Ганев за женския национален отбор и предстоящото Европейско първенство у нас през 2023 г.

Българските ‘‘лъвици‘‘ схрускаха Доминикана за вечеря

Цецо Соколов с призив преди Лигата на нациите в София

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS