Любо Ганев: Винаги ще помагам на волейбола, чакаме 20 декември

Ирина Русева Ирина Русева

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любослав Ганев даде специално интервю за dsport и Спортното шоу на Дарик, в което говори за ситуацията във федерацията и информацията, че водещите клубове искат смяна на управлението.

Ганев коментира и своята ситуация и слуховете, че президентът Данчо Лазаров желае да го махне от позицията му. Легендарният волейболист намекна, че с него са водени разговори евентуално да оглави федерацията и той е готов да помогне, ако желаещите промени преценят, че той е правилният човек.

"До 20 декември съм такъв (вицепрезидент б.р) и се усещам като такъв. Много хора ме търсиха, над 150 човека ми се обадиха, президенти на клубове, деятели. Аз фактически от септември месец, когато беше разговорът с Данчо Лазаров, като видях, че няма желание за промени, тогава казах, че нямам идея да се кандидатирам за президент, оставам да помагам за волейбола."

"Последната една година почти нямах задачи, които да изпълнявам, за разлика от 2017-а. За съжаление последната година почти нищо не са ми задали, казах, че го приемам."

"Казах, че не искам благодарствия или признателност за това, което искам. Чувах разни неща, последният месец ми казаха, да знаеш, че опитват да те махнат. Аз какво да правя? Заставал съм зад колективните решения. Аз съм колективен играч, дори някой път, ако съм бил против някое решение. Много пъти съм поемам удари. Аз така съм научен. Мога да нося, мога да поемам удари."

"Като разбрах, че искат да ме вадят, нормално да реагирам. На Управителния съвет им го казах. Чакам 20 декември, да видим какво ще стане."

А готов ли е да поеме управлението? "Аз към момента не го мисля, от една година и два месеца не са ми минавали такива мисли през главата. Искам да бъда там, където хората ще мислят, че съм полезен. Ако има някой, който да повярва с мен, ще се опитам, ще се срещна с всички клубове и ще видя, дали мога да изпълня това, което искат. Аз винаги ще помагам на волейбола, той ме е изградил като играч, като човек и бизнесмен. "

"С господин Лазаров си говорихме преди и след срещата. Имахме дълъг разговор. Казах му, че го уважавам, че винаги ще бъде 'шефе', 'господин Лазаров'. Аз с него нямам притеснения, казал съм му какво мисля. Той ми е казал. Всеки път, когато сме се виждали, съм изказвал моята позиция."

Ганев отговори и на въпрос, дали е възможно ситуацията да повлияе на родните национали, които ще играят олимпийска квалификация. "Аз съм бил състезател, и ръководител. Като състезател няма какво да ти повлияе, особено като има толкова голям залог. И 1% шанс да има, трябва да са мотивирани."

"Състезателите трябва да говорят на игрището. Всички се надяваме нашият отбор да се класира на Олимпиадата, женският отбор също. Всеки има равни шансове. Мен ме притеснява слабата игра на нашия отбор. Ако играят само двама или играч не добре, от това се притеснявам."

"Със сигурност поне първите няколко мача ще съм там. Естествено, ако на 20 декември ме изключат, там мога да бъда като фен. Винаги съм се чувствал част от волейбола. Винаги съм оптимист. По-хубавото винаги предстои."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още