Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев остана доволен от представянето на националния отбор на България до 21 години, който зае третото място на Световното първенство в Бахрейн през юли.

„Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат. Това е правилният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите", заяви Ганев на пресконференция.

Той коментира изявите и на представителните тимове по волейбол на България: „Искам да поздравя и женския национален отбор за двете поредни победи на Европейското първенство. Първата беше особено важна. Радвам се, че момичетата постигнаха това. Тимът е с почти изцяло подмладен състав. Вече изпълниха целта да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с добри резултати. Идва добро поколение. При мъжете всички очакваме мачовете след 10 дни и нашето домакинско първенство във Варна. Там феновете винаги са били седмият ни играч. Дано всичко да са здрави, защото имахме много проблеми с контузии. Надявам се, че тази година ще бъде различно. Момчетата имат желание да докажат, че станалото през последните години не е истинското лице на отбора“.

Мичели: Отборният дух е на наша страна

България начело в групата след втори успех на Евроволей

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS