Любослав Пенев сподели след равенството на Хебър срещу Пирин, че отборът му логично е изравнил. Срещата в Благоевград завърши 1:1. Той отново засегна и темата за съдийството в българския футбол.

Десет от Хебър си тръгнаха с точка от Благоевград 

“Ние играем с идеята да побеждаваме. Днес това не можа де се получи. Все пак и бяхме с човек по-малко много време. Също така, мисля, че първият картон на Йоан е спорен. Доволни сме. Важното е, когато прибавим точки в актива. Играхме и първото добре, и второто добре. Логично изравнихме и до последно се надявахме, че имаме още възможности за отбелязване на гол”, започна Пенев.

“Това е важно. Дисциплината и това себераздаваме и тази концентрация, която трябва да показват, особено в такива моменти. Поздравих момчетата. Добър мач, но имаше и неща, които трябва да се коригират. Показаха ни се картони, които не са ситуации за картон. Редно е да има някакъв диалог между футболисти и съдия”.

“Не, в никакъв случай. Напротив, много добре. Това е изпробвано и е дало резултат. Това е точната тактика. Не загубихме мача и това е важно за самочувствието с оглед на това, че след една седмица имаме домакински мач, така че там отново се прицелваме в трите точки”, добави наставникът на "гробарите".

"Можеш да победиш, можеш да завършиш наравно, да загубиш. Ние се справяме добре и мисля че продуктът, който представяме е добър. И мачовете, които изиграхме, и това, което ни предстои, аз съм убеден, че в никакъв случай няма да играем по-зле или по-слабо. Няма гаранция, но все пак ще се постараем това да не се случва".

"Преди мача четох, че (б.р. Ботев) Враца подава жалба срещу вчерашното съдийство. В този ред на мисли искам да кажа нещо, което е много интересно. Предният ни домакински мач - нищо лично, но заради тези двамата съдии, които бяха ВАР и на терен, загубихме от три мача 7 точки. Това е миналият полусезон - срещу Локомотив Пловдив 3:4, вместо да победим 3:1, 3:2 - Железов ни вкара два гола от катафалката. След това отидохме гости на „Герена“ - гол след волейболна асистенция. Главният попита съдията на ВАР чиста ли е ситуацията, всичко наред ли е, той вика „Да, да, голът е редовен. Продължавайте“. Знаете ли кой беше на ВАР? Драганов. И за мача с Левски ни ги събраха и двамата. Всеки симпатизира на някакъв отбор. Когато си професионалист и изпълняваш своите задължения, не може да има пристрастия. Абсурд. Това е спортна битка, футболна, и трябва да я решат футболистите, а не съдиите“, завърши Пенев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS