За любопитна българска победа на ATP Cup, останала извън камерите, разкри Димитър Кузманов. Ракета №2 на нашия отбор бе специален гост в Спортното шоу на Дарик, където сподели своите впечатления от турнира и от страхотното българско участие.

Мико Кузманов за dsport и Дарик: На ATP Cup бяхме като САЩ 94

Самият той направи страхотно впечатление с двете си победи на сингъл, а същото се отнася и за Александър Лазаров, който направи прекрасен тандем с Григор Димитров и бе с огромна роля за триумфа над Великобритания.

Без официален мач в надпреварата останаха останалите двама родни национали – Адриан Андреев и Александър Донски. Това обаче не значи, че двамата са останали и без игрова практика.

За да могат и по-ниско ранкираните състезатели на отборите да се възползват максимално от ATP Cup, организаторите бяха обявили, че те ще имат шанса да играят приятелски мачове в напълно реални условия – със съдии на линиите, с хоукай, с подавачи и така нататък.

Именно от тази възможност са се възползвали Андреев и Донски, а Кузманов разкри, че Андреев дори е записал много престижна победа – над световния №51 и ракета №3 на Аржентина в турнира Хуан Игнасио Лондеро. През миналия сезон Лондеро дори спечели първата си АТР титла в Кордоба, но талантливият ни състезател го е победил в два сета в приятелския мач помежду им в Сидни.

„Адриан игра с Лондеро, който е в първите 100. Успя да го победи. Донски игра с един от най-добрите поляци, загуби. Игрови ситуации, от които те имат нужда. За тях това е само в плюс“, разказа Кузманов.

През миналия сезон Андреев започна да играе все по-често при мъжете, но имаше и доста проблеми с контузии. В момента той е №652 в световната ранглиста.

Чудесно израстване през 2019 демонстрира и 21-годишният Донски, който в момента е №563 в класацията на АТР.

Мико, Алекс и Адриан: Успехът ни не е плод на случайност

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS