Людмил Киров: Безпомощен съм, неяснотата убива футболистите

dsport.bg

Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров бе много емоционален след загубата от Ботев Пловдив. Причината логично бе неясната ситуация в клуба, който е пред разпадане, след като играчите вече дълго време не получават заплати.

Той призна, че вече чувства безпомощност, а "неяснотата убива футболистите".

Ботев удари Дунав насред Русе, Виана блесна с 2 гола

"Поздравявам моите момчета, че се стараха и доколкото могат, показаха някакъв облик. Това не е моят Дунав, който радваше хората. Проблемите са много, не искам да ги коментирам. Предполагам, че всички от вас ги знаят. Аз съм в такава фаза, че съм безпомощен, аз и моите колеги, помощниците и така нататък", заяви Киров.

"Аз не съм запознат за финансовата гледна точка на отбора. Говорил съм с футболистите, определено подходиха, че не искат да тренират, но това няма как да се случи. Те си имат действащи договори. За мен е правилно да влезе човек Х, тези момчета трябва да знаят ще има ли клуб, ще съществува ли. Неяснотата убива всички футболисти."

"За загубата днес причините са страшно много. Но за моето оставане няма с кой да разговарям. Аз ще съм последният, който ще напусне този отбор. Тези футболисти 70-80% са в отбора точно заради мен, аз съм ги докарал. Аз ще съм последният, който ще напусне клуба."

"Утре ще направим възстановителна тренировка. Те трябва да идват на работа. Ще разговарям с тях. Най-важното е да дойде човек Х и да се знае яснотата на Дунав Русе. На мен ми е най-тежко. Вече съм и с краката, и ръцете на земята, безсилен съм", завърши Киров.

Дунав пред разпад, играчите спират тренировки

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още