Лудогорец също против промените в Закона за хазарта

dsport.bg

Трети български отбор от елита излезе с официална позиция срещу внесените за гласуване в Народното събрание промени в Закона за хазарта. Българският шампион Лудогорец излезе в с позиция и ясно заяви, че също е против тях. Преди дни Витоша Бистрица и Локомотив Пловдив се възпротивиха срещу промените, внесени в Народното събрание от Валери Симеонов.

Два български клуба излязоха с позиция срещу измененията в Закона за хазарта

Позицията на трите елитни български клубове е сходна. Според тях промените в закона ще доведат до финансови проблеми за редица родни спортни тимове, тъй като букмейкърските компании са спонсорират много от тях.

Изявлението на Лудогорец, публикувано на официалния клубен сайт:

"ПФК Лудогорец апелира за преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020 г. от депутата Валери Симеонов.

Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19. Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори.

Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България. Освен това измененията в Закона за хазарта ще рефлектират негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.

ПФК Лудогорец призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ