Футболисти и треньори на Лудогорец се включиха в кампанията Movember, която цели да привлече внимание към сериозните проблеми на мъжкото здраве и борбата с рака на простатата. http://www.movember.com/

Всички в отбора се снимаха с изкуствени мустаци, които са символ на инициативата, която стартира на 1 ноември и продължава месец.

По случай Movember 2021 ПФК Лудогорец ще осигури профилактични прегледи за всички желаещи мъже след заявка по електронната поща на имейл orders@ludogorets.com Кампанията Movember води началото си от 1999 г. когато група от 80 мъже поставят нейното начало.

През 2004 г. пък започва организирането на благотворителна кампания, средствата от която са използвани за повишаване на осведомеността на мъжете относно тяхното здраве. През годините ежегодно нараства броя на страните в които благодарение на MOVEMBER, се организират както благотворителни, но така също и осведомителни кампании относно рака на простатната жлеза. Мото на кампанията е „Да променим лицето на мъжкото здраве„.

Думата Movember произлиза от английския жаргон за мустак – “mo”, и английското наименование на месеца – November. Заедно те формират Movember. Това понятие е и причината да виждаме все повече гладко избръснати мъже на 1-ви ноември, които спират да си бръснат мустака до края на месеца.

Пропусната от Сотириу дузпа обиколи света, но припомни и важно правило

Бенфика унизи съперника на Лудогорец в Лига Европа (ВИДЕО)

Автогол провали Локо Пд срещу Лудогорец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS