Лудогорец слага символа на Movember на фланелките за мачовете с ЦСКА 1948 и ЦСКА

dsport.bg

Лудогорец продължава участието си в кампанията Movember, която цели да привлече внимание към сериозните проблеми на мъжкото здраве и борбата с рака на простатата. В неделния мач срещу ЦСКА 1948 отборът ще играе с фланелки, на чиито ръкави е поставен символа на кампанията, който изобразява мъжки мустак. Десеткратните шампиони ще излязат със същите екипи и в домакинството на ЦСКА на 29 ноември. 

Лудогорец отбеляза началото на кампанията Movember в началото на месеца, като всички в отбора се снимаха с изкуствени мустаци.

По случай Movember 2021 ПФК Лудогорец ще осигури профилактични прегледи за всички желаещи мъже след заявка по електронната поща на имейл orders@ludogorets.com 

Кампанията Movember води началото си от 1999 г. когато група от 80 мъже поставят нейното начало. Пре 2004 г. пък започва организирането на благотворителна кампания, средствата от която са използвани за повишаване на осведомеността на мъжете относно тяхното здраве. През годините ежегодно нараства броя на страните в които благодарение на MOVEMBER, се организират както благотворителни, но така също и осведомителни кампании относно рака на простатната жлеза. Мото на кампанията е „Да променим лицето на мъжкото здраве„.

Думата Movember произлиза от английския жаргон за мустак – “mo”, и английското наименование на месеца – November. Заедно те формират Movember. Това понятие е и причината да виждаме все повече гладко избръснати мъже на 1-ви ноември, които спират да си бръснат мустака до края на месеца.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още