Лудогорец сменя името на стадиона си

Веско Вълчев Веско Вълчев

Ръководството на Лудогорец е внесло предложение в Общинския съвет в Разград за смяна на името на стадиона си, видя dsport. В момента спортното съоръжение се казва "Лудогорец Арена", но желанието на собствениците на клуба е да го прекръстят на "Хювефарма Арена". Това е една от фармацевтичните фирми на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

Лудогорец е представил пред община Разград мотиви за промяна на името на стадиона, като вече има изготвена докладна записка.
Предложението на докладната записка ще се разглежда в постоянната комисия по бюджет, финанси и икономическа политика; ПК по управление на общинската собственост и стопанство ;в ПК по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените организации; и в ПК за младежта, спорта и туризма, пише на сайта на общината.

Очаква се предложението да бъде гласуването на предстоящата сесия на Общинския съвет на 18 декември, като не се очаква да има проблеми с приемането.

Въпреки очакваната промяна на името в официалните  документи на УЕФА свързани с мачовете в европейските турнири стадионът ще бъде обявяван като "Разград Арена" или "Лудогорец Арена", тъй като европейската централа не популяризира стадионите на клубовете с имена свързани с рекламни договори и фирми. Така например стадион "Алианц Арена" в Мюнхен за УЕФА е "Футболна Арена Мюнхен".

Лудогорец разясни мерките за сигурност преди Ференцварош

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още