Лудогорец вади над 1 милион за нов нападател, Павел Върба настоява за неговото привличане

| efbet Лига, Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба е настоял пред ръководството на клуба за привличането на централния нападател на Астра Гюргево Денис Алибек, твърди „Sport.ro“.

Българският шампион има сериозна конкуренция в лицето на Легия Варшава за подписа на 29-годишния нападател.

Договорът на Денис Алибек с Астра Гюргево изтича през лятото на 2021 година.

Павел Върба познава отлично качествата на Алибек от четирите мача между Виктория Пилзен и ФКСБ в предварителните кръгове на Шампионска лига и от груповата фаза на Лига Европа през 2017 година. Румънският нападател отбеляза 3 гола и направи 2 асистенции в двубоите срещу чешкия тим, което впечатли Върба.

Треньорът на Лудогорец лично е помолил шефовете на разградския клуб да разберат условията, при които могат да привлекат Алибек и да се опитат да осигурят неговия подпис.

Алибек попада в трансферните планове на полския гранд още от зимния трансферен прозорец, но тогава Легия не успя да постигне споразумение с Астра. Сега поляците предлагат за румънския национал 1 милион евро, плюс 150 хиляди евро допълнителен бонус, който ще бъде активиран, ако Алибек отбележи 15 гола в рамките на един сезон с екипа на тима от Варшава.

Ако Лудогорец иска да си осигури услугите на Алибек, ще трябва да отправи по-сериозно финансово предложение към Астра.

През настоящия сезон Денис Алибек е отбелязал 13 гола за Астра и има 11 асистенции.

Припомняме, че Козмин Моци също така посъветва ръководството на Лудогорец да привлече Денис Алибек.

Моци предлага румънски нападател на Лудогорец

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още