Луис Суарес: Никой не е отказал да намали заплатата си, казаха се неща, от които ни боли

| Испания

Нападателят на Барселона Луис Суарес заяви, че никой от играчите не е отказал да намали заплатата си заради пауза през сезона поради пандемията на коронавирус.

Той сподели, че са се казали неща, от които футболистите на Барселона ги е заболяло.

"Никой от футболистите в отбора не е отказал да намали заплатата си в тези трудни моменти. Ние и клубът постигнаха взаимно споразумение. Това, което се случва е тъжно, затова бяхме първите, които постигнаха споразумение възможно най-бързо", заяви Суарес.

“Боли ни, защото бяхме първите хора, които искахме да постигнем споразумение относно намаляването на заплатите ни. Бяхме наясно какво се случва в световен мащаб. Знаем каква е ситуацията в клуба на ниво доходи и какво се случва в света. Дойде време, в което започнаха да се говорят и пишат неистини. Това е нещо, което не успяхме да разберем. Излезе, че всички са постигнали споразумение, а само ние не сме. Но ние не бяхме постигнали споразумение, защото търсихме да намерим най-доброто решение за клуба, за нас и в същото време да се опитаме да помогнем на другите”, добави уругваецът.

„Споразумението беше постигнато по взаимно съгласие, да. Капитаните имаха контакт с президента Хосеп Мария Бартомеу и с Оскар Грау и те постигнаха споразумението. Никой от футболистите не е изразил несъгласие относно намаляването на заплатите. От самото начало искахме да сътрудничим“, продължи нападателят.

„Никога не съм мислил да напускам Барселона със семейството ми и да пътувам до Уругвай. Това означава, че трябваше да съм минимум 14 дни под карантина, ако не и повече. Ще бъде трудно да се върнем към реалността. Най-важното в този момент е животът на хората. Ще видим кога ще бъде в състояние първенството да бъде възобновено“, каза още Луис Суарес.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още