Магнусен и Грожан напускат Хаас

dsport.bg

Отборът на Хаас във Формула 1 ще има изцяло нов пилотски състав за 2021 година, след като и двамата им пилоти Кевин Магнусен и Ромен Грожан обявиха, че ще напуснат отбора в края на настоящата кампания. По-малко от час след като Грожан обяви своята раздяла с американския тим, това направи и Магнусен, който също като френския си колега използва социалните мрежи за целта.

"Здравейте всички. Сезон 202 във Формула 1 ще е моят последен с отбора на Хаас. Прекарах страхотни четири години с отбора и пътуването бе вълнуващо. Да бъда част от този изцяло нов отбор бе голямо предизвикателство, на което аз силно се наслаждавах. То ми донесе много опит, който ми помогна да израсна като пилот. Искам да благодаря на Джийн (Хаас, собственик на отбора), Гюнтер (Щайнер, ръководител на тима) и на всички членове на отбора за тяхната лоялност и доверие през последните четири години. Все още работя по плановете за моето бъдеще, като те ще бъдат обявени, когато имам повече яснота. Има още шест състезания до края на сезон и съм мотивиран да дам всичко от себе си за да завършим това приключение с добри резултати. Благодаря за подкрепата“, написа датският пилот в своя Twitter профил.

По-рано Грожан написа: „Последната галва от книгата е завършена. Аз съм с Хаас от ден 1. Пет години, през които минахме през върхове и низини, отбелязахме 110 точки в 92 състезание, но пътуването си заслужаваше. Научих много, подобрих се като пилот и станах по-добър човек. Надявам се също да съм помогнал на хората в отбора да се подобрят. Това е може би моята най-голяма гордост, по-голяма от лудите първи състезания през 2016 година, или това четвърто място в Австрия през 2018 година. Желая всичко най-добро на отбора“, написа Грожан в своя Facebook профил.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още