Време е Хари Магуайър да покаже защо е капитан на Манчестър Юнайтед. Това написа журналистът от „Daily Mail” Кен Лорънс. Според него английският национал така и не може истински да влезе в обувките на лидер. И не успява да придаде тежест на иначе огромната роля, която е получил в отбора.

„Да бъдеш капитан на клуб като Юнайтед е много повече от това да се ръкуваш със съдията, да кажеш ези/тура и да даваш автографи. Понякога трябва да се изцапаш. Да се хвърлиш с главата напред, дори да нагрубиш някого. А когато има повод – да поощриш”, написа журналистът. За него лентата означава авторитет, пример и разбиране.

„Брайън Робсън например не се страхуваше да каже на всеки какво мисли за него. В очите и без страх. Но той можеше да си го позволи, защото нито един друг футболист не се раздаваше така като него и бе склонен да превъзмогне всяка болка за каузата Юнайтед. При Рой Кийн бе подобно.Страхопочитанието към него бе огромно. Само с един поглед потушаваше всяка междуособица в съблекалнята”, припомни Лорънс и продължи с Гари Невил и Неманя Видич, чиито авторитет никога не е бил поставян под съмнения за всичките години на „Олд Трафорд”.

Според него погледът на Хари Магуайър издава нерешителност и объркване. Подобно мнение изказа и самият Кийн: „Не ме интересува какво казва Хари. Това са клишета. Има значение само какво показваш на терена”.

През последните седмици съблекалнята на тима е раздирана от проблеми. Една дузина играчи искат да си ходят, а в отбора има няколко групички, които взаимно се критикуват. За капак Кристиано Роналдо и Люк Шоу говориха публично, че нещата в самия отбор скърцат. Един истински капитан не трябва да допуска такива неща. Ако той не говори, ще мълчат и останалите. Или поема контрол върху ситуацията сега, или да се откаже от бремето на лентата...

Статистиката не лъже: Ман Юнайтед е по-силен без Кристиано Роналдо

Роналдо: Не се върнах, за да се боря за шесто или седмо място

Роналдо хвали Рангник и методите му

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS