Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун подходи любопитно на пресконференцията след драматичната загуба от Милуоки със 142:143. Той показа с лаптоп конкретно какви са претенциите му към съдиите. Специалистът беше изгонен в началото на четвъртата четвърт, когато нахлу на паркета и се разкрещя по рефера. Наложи се баскетболистите на „кралете“ да го успокояват и да го придружат към изхода.

Отборът на Александър Везенков допусна поражението след продължения и тройка със сирената на Деймиън Лилард. Според Майк Браун в съдийството на мача е имало „непостоянство.

„Съдиите са хора и ще правят грешки, но ние просто се надяваме, че има някаква последователност и някаква комуникация между тях“, каза Браун.

„Съдиите тази вечер бяха страхотни, общуваха с мен цяла вечер. Но що се отнася до последователността, вие го видяхте точно тук (на лаптопа). Според мен последователността не беше тук тази вечер“.

„Имахме шанс да спечелим, но не успяхме. Казвам ти, човече, трудно е да се справиш с непоследователността при съдийството. Не лесно се минава през това“, добави Майк Браун.

Неговите претенции бяха основно към ситуации през третата и четвъртата четвърт на двубоя, като се опита да демонстрира на лаптопа различен подход на съдиите в идентични ситуации.

Сакраменто отстъпи драматично на Милуоки, тройка със сирената реши мача

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS