Майк Тайсън е обвинен в изнасилване, жената иска обезщетение от 5 милиона долара

dsport.bg

Жена обвини бившия шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън, че я е изнасилил в началото на 90-те години. Тя заведе съдебно дело в Ню Йорк срещу легендарния боксьор.

Жената търси обезщетение от 5 милиона долара. Тя казва, че Тайсън я е изнасилил в лимузина, след като го е срещнала в нощен клуб в Ню Йорк и че е претърпяла "физическа, психологическа и емоционална травма" през годините след това.

В изявлението на жената не се посочва дата на нападението, а само се казва, че се е случило в началото на 90-те години, приблизително по същото време, когато Дезире Уошингтън каза, че Тайсън я е изнасилил в Индианаполис. На 10 февруари 1992 г. Тайсън е осъден за изнасилване и излежава три години затвор.

Делото в Ню Йорк е заведено по Закона за пълнолетните жертви.

В изявлението си жената каза, че се е качила в лимузината на Тайсън и че боксьорът веднага започнал да я опипва и да се опитва да я целува.

"Няколко пъти му казах "не" и го помолих да спре, но той продължи да ме напада. След това ми свали панталона и жестоко ме изнасили", разказа жената.

Тя пожела да остане анонимна, защото публикуването на името ѝ „със сигурност ще я изложи на риск от допълнителни психологически наранявания, тормоз, подигравки и личен срам“.

Адвокатът, който я представлява, каза, че офисът му не просто е повярвал на думата на жената, но е проучил нейните твърдения и ги е намерил за „много достоверни“.

Адвокатската кантора заяви, че не може да коментира повече случая.

56-годишният Тайсън, роден в Бруклин, беше безспорен световен шампион в тежка категория от 1987 до 1990 г., но животът му извън ринга беше бурен.

Тайсън и Холифийлд стават бизнес партньори, ще произвеждат бисквити във формата на отхапано ухо

Тайсън, обвинен в сексуално насилие през 80-те години, той твърди, че е имал връзка с жената
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още