Серина Уилямс, Виктория Азаренка, Татяна Мария и Манди Минела са четири майки от четири различни страни, които играят в основната схема на US Open 2019. И всички те винаги са казвали, че изпитват удоволствие от факта, че още играят на високо ниво.
След победата си във втория ден в Ню Йорк Уилямс публикува снимка на себе си, прегръщайки дъщеря си Олимпия, която на 2 септември навършва две години. Серина е много горда, че в нейната биография пише: „Аз съм майка на Олимпия“.

Ето поглед към майките, които играят професионален тенис на най-високи ниво - заедно с техните разсъждения за това как се справят, как са се променили и как се опитват да направят тениса по-добър за всички майки.

СЕРИНА УИЛИАМС: Когато Уилямс се завърна в тениса след раждането на Олимпия, тя се застъпи за промяна в начина, по който се класират в ранглистата след бременност. Собственият й спад в ранга бе бърз. От номер 1 тя се озова чак на номер 453 класацията. И игра на "Ролан Гарос" миналата година от това място. Може би, от части заради натиска от страна на Уилямс, USTA реши, че състезателките, които се връщат от бременността, не трябва да бъдат „наказани“.
„Това е правилното нещо за тези майки, които се завръщат“, каза Катрина Адамс, тогавашният председател и президент на USTA пред The ​​New York Times през 2018 г.

Поглеждайки напред към US Open 2019. След като Уилямс, сега номер 8 в света, победи Мария Шарапова в първия кръг, тя публикува това за Олимпия в Instagram: „#Thismama се опитва да прекара възможно най-много време с @olympiaohanian, колкото е възможно. Тя ме държи да ходя особено по време на турнири". 
В петия ден от турнира Уиламс е последната "оцеляла" майка, която игра и победи Каролина Мучова.

ВИКТОРИЯ АЗАРЕНКА: Подобно на Уилямс, Азаренка също обявява двугодишния си син Лео в биографията си в Instagram: „Обичам сина си @ leoamac7“, пише там. Бившата номер 1 при жените също се застъпва за майки на тенисистки, по-специално на Уимбълдън през 2018 г. Там тя заедно с група майки провежда среща с ръководството на турнира, за да си осигури по-големи права на жените след отпуска по майчинството. Тя казва, че откакто е майка е станала много по-търпелива.

Summer dayz

Публикация, споделена от Victoria Azarenka (@vichka35) на

„Това е нещо, което винаги е било най-трудното за мен“, каза тя на пресконференцията на US Open 2018. "Все още не мисля, че съм овладяла търпението напълно, но съм много по-добра в това", каза Вика.

ТАТЯНА МАРИЯ: През 2017 г., когато дъщеря й Шарлот беше на четири години, Мария изигра повече турнири, отколкото всяка друга жена в Топ 100. И не пропусна и момент от семейството си. Това е така, защото Мария, съпругът ѝ и дъщеря ѝ пътуват като отбор.

We are ready @usopen !#TeamDur #LOVEmyTeam @jeanedouardmay

Публикация, споделена от Tatjana Maria (@tatjanamaria87) на

Те бяха заедно на турнири като в Оукланд, Нова Зеландия; Богота, Колумбия; Рабат, Мароко; Ташкент, Узбекистан; и Франция. Когато 31-годишната немкиня пристигна на US Open 2019, тя публикува семейна снимка в Instagram, с надпис, който включва  #LOVEmyTeam.

МАНДИ МИНЕЛА: 33-годишната майка от Люксембург, която е номер 142 в света, пътува до турнири с цялото семейство. Подобно на Мария, тенисът е неизменна част от семейтвото. Съпругът й всъщност е нейин треньор. Близо 2-годишната им дъщеря Ема Лина пък е големият им стимул.

Тя признава, че не е лесно да си майка и да пътуваш по турнири непрекъснато. "Имате по-малко фокус върху тениса, което понякога помага", каза тя пред пресата на Откритото първенство на Франция през 2019 г. "Тайната е да намерите баланса", добавя тя.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS