МакЛарън се оттегли от Гран при на Австралия, състезанието е под въпрос

| Формула 1, Спорт

Тимът на МакЛарън се оттегли от първия старт за сезона във Формула 1 - Гран при на Австралия. Причината е, че член на екипа е дал положителна проба за коронавирус. Надпреварата трябва да се проведе този уикенд. 

МакЛарън пусна официално изявление за решението си, в което се посочва, че човек е показвал симптоми на болетта, заради което са му направени необходимите тестове. Те са показали наличие на вируса и в момента той е настанен в болница в Австралия. Отборът на МакЛарън пък ще помогне по всякакъв начин на властите в техните разследвания и анализи на ситуацията. Шефовете на тима пък вече са уведомили ръководствата на ФИА и Формула 1 за решението си.

Състезанията от Формула 1 в Бахрейн и Виетнам може да не се проведат

Оттеглянето на МакЛарън от надпреварата поставя под въпрос провеждането на Гран при на Австралия. Преди време спортният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че състезанията ще се провеждат, само ако всички отбори участват в тях.  

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още