Манчестър Сити публикува изявление във връзка с Бенжамен Менди, след като французинът беше оневинен по обвинение за изнасилване. Преди време, когато излезе на бял свят новината за стореното от защитника, той бе наричан „хищник“, който „превръща преследването на жени за секс в игра“. Твърди се, че 28-годишният Менди също е заключвал жертвите си в паник стаи и криел телефоните им, за да не могат да избягат.

Днес обаче френският национал бе признат за невинен за шест изнасилвания и едно сексуално посегателство срещу четири жени. Все още обаче Менди не е напълно освободен от властите в Англия. Съдебните заседатели не можаха все още да произнесат присъди по още две обвинения - едно за изнасилване и едно за опит за изнасилване на други две жертви.

Изявлението на Ман Сити гласи: "Футболен клуб Манчестър Сити отбелязва присъдата на съда в Честър Краун днес, където съдиите обявиха Бенжамен Менди за невинен по седем обвинения. Засега остава съдът да се изкаже по още две обвинения, като за момента процесът е приключил. Имайки предвид, че има още открити въпроси, свързани с този случай, клубът не е в състояние да коментира повече.“

Съсипаха му живота, а накрая Бенжамен Менди бе оправдан по обвиненията в изнасилване

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS