Манчестър Юнайтед бе един от най-активните играчи през летния трансферен прозорец, привличайки в своите редици Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Трите нови попълнения струваха на тима 140 млн. евро, като освен тях, към тима се присъедини и Том Хийтън, з когото обаче не бе платена трансферна сума.

Когато става въпрос за продажбите на тима, ситуацията е коренно различна. Продажбата на Даниел Джеймс за 29 млн. евро на Лийдс бе единственият изходящ трансфер и той затвържава тенденцията в отбора в последните години. Според местното издание „Manchester Evening News“, тимът на Оле Гунар Солскяер похарчил най-голяма сума за трансфери от тимовете във Висшата лига от 2017 г. насам. „Червените дяволи“ са продали играчи на стойност 206 млн. евро, но са взели нови попълнения за общо 400 милиона.

Това означава, че отборът има отрицателно салдо от 194 млн. евро. Особено неприятни с сделките за Уейн Рууни и Андер Ерера, които си тръгват от тима без пари, като в миналото зя тях са дадени общо 64 млн. евро.

„Манчестър Юнайтед има проблем със 194 милиона евро в трансфери, които трябва да бъдат решени“, пише английското издание, позовавайки се на факта, че в сегашния състав има някои ненужни играчи, които могат да донесат сериозни приходи в клубната каса и да нормализират баланса на Ман Юнайтед.

Отлагат повторния дебют на Роналдо в Ман Юнайтед

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS