Манчестър Сити е първият клуб, който ще продължи да плаща на служителите си

| Англия

Манчестър Сити се превърна в първия клуб от Висшата лига, който потвърди, че категорично продължава да плаща на своите служители и няма намерение да ги пуска в отпуска.

Шампионът на Англия е изпратил съобщения по електронната поща на своите стотици служители, за да ги информира, че ще продължи да им изплаща възнаграждения, въпреки пандемията от коронавирус и кризата породена от това.

Оперативният директор Омар Берада каза, че клубът се ангажира да защитава работните им места без да използва помощта на правителството.

Решението на Манчестър Сити противоречи на предприетите мерки от редица отбори, в това отношение дори Ливърпул се възползва от това да освободи своите служители и да ги изпрати в отпуска, като на практика заплатите им ще бъдат поети от държавата.

„Може да потвърди, че с решение на председателя и борда на директорите от миналата седмица, Манчестър Сити няма да използва правителствените схеми за задържане на своя персонал и плащане на заплатите на служителите“, каза говорителят на клуба.

„Ние оставаме решени да защитаваме нашите служители, техните работни места и нашия бизнес, както в същото време правим всичко възможно, за да подкрепим нашата по-широка общност в тези предизвикателни за всички моменти.“

Манчестър Сити обяви през ноември, че американският гигант „Силвър Лейк“ е придобил 10% от дела на „Сити Футбол Груп“ за сумата от 389 милиона паунда.

Тези пари са изплатени предварително и ще помогнат да се подкрепи бизнес плана на клуба, каквото и да се случи през следващите месеци.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още