Манчестър Сити е на път да финализира страхотна сделка с Флуминензе за Кайки и Метиньо. 17-годишните таланти са били харесани от скаутите на "гражданите" и се очаква скоро трансферите са станат факт. Според последните информации, двата клуба са договорили финансовите условия по сделката, като бразилците ще получат 15 милиона евро, плюс 15 милиона евро допълнителни бонуси за двамата играчи.

В родината си Кайки често е сравняван с бразилската суперзвезда Неймар.

Халфът Метиньо, който преди време бе харесан от Ливърпул, е роден в Конго, но израства в Бразилия. Семейството му напуска африканската в търсене на по-добри футболни възможности за децата си.

Кайки е най-добрият голмайстор в бразилското първенство U17. Той впечатлява с мобилност, дрибъл, бързина и техника.

Метиньо е много зрял халф, един от тези, които командват отбора с добри движения и разпределение на топката. Той е способен да играе като дефанзивен халф, а също така и външен халф. Отличава се с техническите си умения.

И двамата играчи ще бъдат част от първия отбор на Флуминензе през следващия сезон, който ще започне след няколко седмици. Двамата младежи стават пълнолетни през април и юни тази година и се планира до 2022 година да не напускат клуба в Рио де Жанейро, за да се оправят едва след това към Европа.

Според информацията на „Globo Esporte“, планът е Кайки да бъде интегриран във втория отбор на Манчестър Сити, за да се адаптира към английския футбол. Метиньо ще отиде в Троа. Френският отбор, който в момента е лидер в Лига 2 и се бори за директна промоция в елита.

Към първоначалните 15 милиона евро, които Манчестър Сити ще плати на Флуминензе за двамата има още бонуси. Цената на Кайки може да се увеличи с още 10 милиона евро бонуси, а тази на Метиньо с още 5 милиона.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS