Манчестър Юнайтед направи огромна стъпка към увеличаването на капацитета на „Олд Трафорд“, като клубът се готви да избере компанията, която ще извърши ремонтните дейности.

„Театърът на мечтите“ вече е най-големият спортен стадион в Обединеното кралство, с изключение на „Уембли“ и „Туикенъм“ - националните стадиони на Англия за футбол и ръгби.

„Sportsmail“ твърди, че „Олд Трафорд“ е подготвен за надграждане. Реконструкция ще претърпи и базата на клуба в Карингтън.

Понастоящем „Олд Трафорд“ е с капацитет от 74 140 места, а вероятно ще бъде увеличен за над 80 хиляди души.

Основната цел на шефовете на Манчестър Юнайтед е стадионът да остане постоянно пълен и след неговата реконструкция.

Редица компании се обърнаха към шефовете на „червените дяволи“ с предложение за извършване на ремонтните дейности на „Олд Трафорд“.

Смята се, че в клуба са близо до взимането на решение и прилагането на вълнуващата нова визия.

Ремонтните дейности ще бъдат извършвани на етапи, за да се гарантира, че „Олд Трафорд“ няма да бъде затворен в нито един момент.

В допълнение към разширяването на капацитета на стадиона, тренировъчната база в Карингтън също ще претърпи основен ремонт. Клубът е наел фирма, която гарантира, че тренировъчното съоръжение ще бъде сред най-добрите в света. Обновеният Карингтън ще приюти първия отбор, резервите, младежките отбори и женския тим.

Цялата работа подлежи на разрешение за планиране, без срок за завършване.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS