Манчестър Юнайтед едва ли ще привлече защитника на Ница Жан-Клер Тодибо това лято поради правилата на УЕФА за собственост на няколко клуба.

Юнайтед и Ница, който е собственост на компанията INEOS на сър Джим Ратклиф, се класираха за Лига Европа и все още очакват да научат дали и двата клуба ще могат да участват в състезанието през следващия сезон.

Регламентът на УЕФА не позволява на нито една организация или физическо лице да има "решаващо влияние" върху дейността на повече от един клуб в една и съща надпревара. Ратклиф притежава и 27,7% от акциите на Юнайтед.

Двата клуба имаха срок до 3-ти юни да представят на УЕФА доказателства, че отговарят на правилата, и сега очакват решението на независима комисия по въпроса.

Тодибо бе потенциална трансферна цел на "червените дяволи". Сега обаче изглежда малко вероятно 24-годишният футболист да премине на "Олд Трафорд" в светлината на указанията на УЕФА относно собствеността на няколко тима, публикувани миналия месец, които предупреждават отборите, подлежащи на проверка, да не сключват подобни сделки.

Манчестър Юнайтед иска Зиркзее

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS