Манчестър Юнайтед официално обяви Рангник за временен мениджър

dsport.bg

Манчестър Юнайтед официално обяви назначението на Ралф Рангник за временен мениджър до края на сезона, при спазване на изискванията за работна виза.

След този период Рангник и клубът се споразумяха, че той ще продължи да работи като консултант още две години.

Спортният директор на Манчестър Юнайтед Джон Мъртоу коментира: „Ралф е един от най-уважаваните треньори и новатори в европейския футбол. Той беше нашият кандидат номер едно за временен мениджър, отразявайки безценните лидерски и технически умения, които ще донесе от почти четири десетилетия опит в управлението и треньорството.“

“Всички в клуба очакват с нетърпение да работят с него през предстоящия сезон, а след това още две години той ще бъде в ролята на консултант”, добави Мъртоу.

“Развълнуван съм, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед и съм фокусиран да направя този сезон успешен за клуба. Отборът е пълен с таланти и има страхотен баланс между младост и опит. Всичките ми усилия през следващите шест месеца ще бъдат в това да помогна на тези играчи да разгърнат потенциала си, както индивидуално, така и най-важното като отбор. Освен това очаквам с нетърпение да подкрепя дългосрочните цели на клуба на консултантска основа”, коментира Рангник.

Майкъл Карик ще остане начело на първия отбор, докато работната виза на Ралф не бъде извадена.

Манчестър Юнайтед изрази своята благодарност към Локомотив Москва за тяхното сътрудничество в преговорите за Ралф Рангник.

Кръстникът на модерния футбол

Клоп: Пристигането на Рангник е лоша новина за всички отбори във Висшата лига

Хари Реднап: Назначаването на Рангник в Юнайтед е лудост

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още