Манчестър Юнайтед подкрепя спирането на Висшата лига

| Англия

Манчестър Юнайтед ще подкрепи спиране на сезона във Висшата лига, ако такова решение бъде предложено. Това обяви мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер. Норвежецът добави, че според него здравето на хората трябва да бъде на първо място, а след това чак идват спортните резултати.

От Футболната асоциация на Англия днес ще обявят, че двубоите във Висшата лига и в по-долните дивизии ще се играят без публика.

"Разбирам създалите се обстоятелства. Разбира се, че решението дали първенството трябва да продължи трябва да бъде взето от експерти, но смятам, че водещо при него трябва да бъде здравето на всички. Ситуацията е трудна не само за нас във футбола, но и за цялото общество, така че трябва да следваме инструкциите, които дават властите. За играчите подготовката ще върви нормално, както и за всеки друг мач, но разликата е, че сега те сами ще трябва да създават атмосфера на стадиона", каза Солскяер.

"Червените дяволи" ще изиграят първия си мач за сезона пред празни трибуни тази вечер, когато гостуват на австрийския ЛАСК Линц в първи мач от осминафиналите в Лига Европа.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още