Манчестър Юнайтед ще положи специални грижи за защитен вид прилепи, които обитават тренировъчната база

dsport.bg

Манчестър Юнайтед ще предприеме специални действия, за да защити прилепите, които живеят на тренировъчната база. Клубът ще постави специални „качулки“ на прожекторите на тренировъчните игрища. „Червените дяволи“ поръчаха експерти да изготвят доклад с действията, които ръководството да предприеме за защита на животните.

Клубът искаше да издигне допълнителни колони с осветление, но местните организации се опасяват, че това ще застраши популацията на прилепите. Ще бъдат поставени специални щитове около всеки прожектор, така че да не се оказва влияние върху естественото местообитание на бозайниците.

Според английското законодателство прилепите са защитен вид и ако планът на Манчестър Юнайтед за обновяване на тренировъчната база бъде счетен за вреден, той ще бъде отхвърлен. Общинските ръководители в Трафорд разрешиха на клуба да постави 14 колони с осветление, а също и други подобрения, сред които са ограждения, които да спират топките, ложа за медиите и разширение на зоната с тоалетните.

Докладът гласи: „Паркът предлага местообитание и място за хранене на прилепи. Поне шест вида прилепи препитават около и в района. Препоръчва се поставянето на „качулки“ на прожекторите, за да не се разпространява светлинния поток и да обърква маршрута на прилепите. Светлината трябва да е насочена надолу и да се изключва, когато не се използва. Забранява се използването на светлините между 22:00 и 9:00 часа сутринта“.

Шефовете на „червените“ планират мащабно подобрение на тренировъчната база.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ