Манчестър Юнайтед и Барселона вече се потопиха във финалните преговори за трансфера на Френки де Йонг и започна да се появява напрежение между двата клуба заради финансовите различния помежду им.

Барселона вече предупреди, че ще продаде нидерландския футболист само при конкретни условия и Манчестър Юнайтед по всичко изглежда е готов да плати голяма сума, но не иска тя да надвишава 80 милиона евро между фиксираните и променливите, тъй като „червените дяволи“ предстои да прекрояват целия отбор и ресурсите им за това са ограничени.

Английският клуб заплаши да прекрати преговори с Барселона, ако не бъде постигнато споразумение, което смятат за справедливо за всички страни, но в никакъв случай няма да се доближава до 100 милиона евро.

Интересът на Манчестър Юнайтед към Де Йонг е ясен и от английския клуб никога не са крили картите си.

„Искаме Де Йонг, но няма да бъдем кислородната маска, която ще спаси финансово Барселона. Ще подпишем с него само на цена, която е разумна на пазара“, коментираха от Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ се опитват да намалят цената на Де Йонг повече от седмица с оферта от близо 70 милиона евро плюс 10 милиона евро бонуси, но Барселона иска повече и всичко става напрегнато.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS