Вече бившият национален селекционер Роберто Манчини говори след пръв път, след като вече не е наставник на „адзурите“. В свое интервю той признава, че е бил уволнен, а не е напуснал поста по собствено желание.

"Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор", каза треньорът в интервю пред вестниците "Ла Република", "Месаджеро" и "Либеро".

"Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда", защити се той.

"Опитах се да говоря няколко пъти с президента на Италианската футболна федерация и да му обясня моите виждания. Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна", каза още Манчини.

"Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи", сигурен е италианският специалист.

"Знаех, че президентът Гравина е избрал Джанлуиджи Буфон и това беше правилното решението след Джанлука Виали. Нямам нищо против него", каза още Манчини.

"Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е той.

Роберто Манчини призна, че преговаря за пост в Саудитска Арабия: "Зависи какво ще стане в бъдеще и къде ще отида. Сега не искам да мисля за нищо, разочарован съм".

Гръм от ясно небе: еврошампионът Италия остана без селекционер

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS