Мане помага на родината си в борбата с коронавируса

| Световен футбол

Нападателят на Ливърпул Садио Мане направи дарение от 30 милиона ФКФА (около 45 000 евро) към националния комитет, който се бори с срещу пандемията от коронавирус в Сенегал.

Играчът на „мърсисайдци“ е решил да направи дарението „спонтанно, след като разбрал, че броят на заразените в родината му продължават да растат“, съобщава агентът му.

Мане публикува и видео в социалните мрежи, в което призовава сънародниците си да приемат опасността от COVID-19 изключително сериозно. Той даде и някои съвети на своите последователи относно превантивните мерки, които хората трябва да спазват – като използването на дезинфектанти и редовното миене на ръцете.

Към момента заразените с COVID-19 граждани на Сенегал са 27, а двата вече са преминали успешно през болестта и са напълно излекувани.

Това не е първата благородна постъпка на Садио Мане към родина му. Благодарение на него родното му село Бамбали разполага с болница, училище, джамия и стадион. Освен това редовно осигурява дрехи, обувки и храна от първа необходимост на крайно нуждаещите се.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още