Мангала за диагнозата си: Първоначално помислих, че е шега

| Испания

Защитникът на Валенсия Еляким Мангала призна своето учудване в момента, когато в понеделник бе диагностициран с коронавирус. Той остава под карантина и все още не е проявил симптоми на заразата.

Мангала призна: Болен съм от коронавирус, но нямам симптоми

Петима от Валенсия с положителни проби

Нови случаи на коронавирус във Валенсия

Манагала бе един от петимата заразени в отбора на Валенсия. Ден по-късно от клуба обявиха още случаи на разболели се.

Французинът говори пред L'Équipe часове, след като даде положителна проба за вируса: „В петък ни направиха няколко теста, не бяха нищо особено. Нямах никакви симптоми. Чувствах се както всеки нормален ден. Когато в понеделник докторът ми каза, че съм дал положителна проба, бях шокиран. Първоначално си помислих, че се шегуват. Когато обаче започна да ми обяснява как трябва да седя под карантина 14 дни и да пазя децата си, разбрах, че не е шега“, разказва Мангала.

„Под домашна карантина съм. Имам късмет, че живея в къща, в която семейството ми може да бъде изолирано. Аз седя на долния етаж, а семейството ми е на горния. Избягваме се максимално. Не проявявам никакви симптоми, така че продължавам да тренирам. От Валенсия ни дадоха тренировъчна програма. С маска на лицето излизам в градината и тренирам. След това гледам филми и играя игри“, добавя още бранителя на Валенсия.

В Испания клубовете с инициатива в помощ на здравните власти

Прочетете още