Маратон София 2020 стартира с очакване за рекорд (снимки)

dsport.bg

Тазгодишното издание на Маратона на София стартира от площад Батенберг в 9:30 часа тази сутрин с очакването за много силен резултат.

Въпреки пандемичната обстановка и факта, че много големи маратони по света бяха отменени, за участие в Маратона на София са се записали 2700 участници, от които над 400 в класическата дистанция.

Заради пандемията от коронавирус тази година няма да се проведе масовия старт на 3 километра, а стартовете на 42, 21 и 10 километра ще бъдат през 15 минути, за да не бъдат състезателите твърде нагъсто по време на бягането. Организаторите очаква силни резултати и дори рекорд, тъй като са поканили състезатели от чужбина с много силни резултати.

При мъжете има участник с изключително силно лично постижение – Дънкан Койч от Кения с 2 часа и 4 минути, както и още един състезател с време под 2:10. При жените ще има бегачки от Кения, Япония и Европа с резултати 2:27-2:28.  /БГНЕС

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още