Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира най-горещите теми, свързани със „синия“ клуб, където се готвят усилено за подновяването на шампионата след паузата за националните отбори. Мъри говори за ситуацията с него и другите ръководни лица на „Георги Аспарухов“ Наско Сираков и Иво Ивков. Треньорът не пропусна да отдели малко време и за ситуацията в националния отбор на България.

Мъри посочи и причината, която може да го накара да си тръгне от Левски: „Ако привържениците си оттеглят подкрепата и единството, това вече е сигурен знак, че нещо не е както трябва в моята работа. Приятно е, когато феновете показват уважение. Естествено, никой в Левски никой не е получавал даром нищо, така че аз също сигурно съм свършил някоя работа. Винаги съм работил честно в името на Левски и съм поставял на първо място клуба, а след това личните интереси или тези на определени играчи“.

„Вижте, аз винаги съм гледал в посока кое е добро за Левски, предполагам всички искаме това. Не искам да имам лични отношения, винаги сме гледали Левски да бъде добре. Сираков никога не е пречил на моята работа, той винаги е давал възможност да се работи. Напускането на Иво Ивков е само още един слух. Когато се случат някои неща, ще разберете моите реакции. Аз обикновено не обещавам нищо на глас, но се опитвам с действията си да покажа какво мисля“, каза той по повод ситуацията в ръководството на клуба пред колегите от БНР.

„Нямам представа какво ще се случи - нито ме интересува, нито питам. Не мога да взимам решения на Общото събрание, но очаквам да влязат свежи пари, за да покрием част от дълговете“, обясни Мъри Стоилов.

Двете загуби на националния отбор Стоилов коментира така: „На всички ни се искаше България да спечели. За съжаление това не се случи, но има причини - програма, начин на провеждане, условия за работа, стадиони, бази, първенства. Оттам трябва да се започне, за да можем да се огледаме после в националния отбор. Иначе смятам, че България има малко по-добри възможности от това, което показва специално на мача с Унгария, докато двубоят с Черна гора беше равностоен“.

„Ако държавата не помогне, едва ли клубовете ще могат сами да се справят с подобряване на материалната си база. Държавата помага на всички, които са я притиснали. Както виждате, някъде със строят и стадиони. Както виждате, всякакви видове протести обикновено се решават в полза на протестиращи. Флагманът на обединението трябва да бъде футболният съюз, футболната лига и всички да участваме заедно, да направим едно футболно ядро и да притискаме всички. Няма да искаме нищо за нас, а за спорта, за децата и за радостта на хората“, предложи решение наставникът на Левски.

„Добре е, че направихме няколко поредни победи, въпреки че това не трябва да е критерият. Според мен има още накъде да се развиваме, да играем по-добре, за да стигнем до максималното ниво, което притежават тези играчи и този отбор. Така че победите са най-вече за увереност. След тези три седмици пауза обаче, даже и баба Ванга не би могла да каже как ще стартираме“, не скри задоволството си от добрата серия, в която тимът му навлезе преди паузата за националните отбори.

Стоилов бе доволен и от мача с Лудогорец, завършил 0:0: „На мача специално с Лудогорец ми хареса донякъде динамиката. Имахме някакво ниво, но такива мачове трябва да се редуват през неделя или през 3- 4 дни, за да може наистина футболистите растат. Ако има повече мачове под високо натоварване като динамика, играчите ще развиват своите качества“.

Относно селекцията, Мъри заяви: „За селекция имаме някакви идеи, но вече е много трудно. В началото беше по-лесно и стигнахме до някакво ниво, Сега трябва да се надгражда, а за това трябва доста по-сериозно финансиране, така че ще се опитаме да направим селекция с възможностите, които имаме. Аз лично смятам, че ако запазим всички играчи, и ако се добавят едно-две попълнения през лятото, този отбор може да се бори за първите две места, не само за третото“.

„Сега е моментът да започнем да събираме точки, защото на този етап сме далеч от евротурнирите. Но като игра и поведение на терена, смятам, че заслужаваме да бъдем там“, обяви решително Стоилов.

„След като не е Левски, за мен е без значение кой ще е шампион. Нека да е този, който заслужава повече. На този етап са ясни претендентите за титлата и който издържи, накрая ще спечели повече точки и ще бъде шампион“, коментира битката за титлата той.

Сираков: Бъдещето на Левски ще е по-добро от миналото в последните 3 години и от настоящето

Уелтон: Целта ни е място в Европа, Стоилов е с огромно сърце и се държи като баща с мен

Илиян Стефанов под въпрос за Левски – Локомотив София

Левски пусна свободен вход за контролата с Ботев Враца

Кръговете след международна пауза - ЦСКА 1948 безгрешен, ЦСКА и Левски пред Лудогорец

Равносметката - чуждестранните национали от родния елит не блеснаха повече от българските

Сдружението ''Левски на левскарите'' вече е акционер в клуба

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS