Марина Грановская е готова да напусне Челси с бонус от 20 милиона паунда, тъй като новият собственик Тод Боели се готви да поеме контрола върху трансферите. 47-годишният директор на клуба ще напусне „Стамфорд Бридж“ в края на този месец.

Това идва само няколко седмици след обявяването на поглъщането на клуба от консорциума на Боели за 4,25 милиарда паунда.

Грановская беше решаваща фигура зад кулисите в Челси в продължение на две десетилетия.

Тя се премести в Лондон, когато Роман Абрамович купи „сините“ през 2003г., но първоначално не беше свързана с клуба. През 2010г. тя стана представител, преди да се присъедини към борда на Челси през 2013 година.

На следващата година тя е повишена до изпълнителен директор и оттогава се смята за най-влиятелната жена във футбола. Грановская ще последва президента на клуба Брус Бък, който вече потвърди, че ще се оттегли на 30 юни.

76-годишният Бък служи 19 години в ролята, но сега ще остане като старши съветник, а Боели ще заеме неговото място.

Челси все още не е обявил официално напускането на Грановская, но „The Times“ съобщи, че се очаква тя да си тръгне с бонус от 20 милиона паунда. Това представлява 40% от общия бонус от 50 милиона паунда, разпределен между мениджърския екип на Челси, включително и Бък.

Марина Грановская също напуска Челси

Президентът на Челси се оттегля от поста си

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS