Селекционерът на националния отбор на Унгария Марко Роси даде пресконференция преди мача с България утре. Той заяви, че в състава му са спокойни преди важния сблъсък и са готови за него. 

"Още когато поех отбора, знаех, че нивото на стреса ще е високо. Знаем, че този път този мач е решаващ и няма реванш, така че трябва да сме готови, така както и българите. Мисля, че ние сме готови. Треньорите познаваме много добре своите играчите и по време на тренировките сме изпробвали статични положения. Наясно съм кой какво ще прави. Когато излезем на терена, има и опонент, който има силни и слаби страни. Тогава трябва да се оправяме на момента и е нужно да се възползваме от слабостите на съперника и да се противопоставим на силните страни", заяви унгарският селекционер.

„Позитивите при нас са, че сме се подготвили цялостно. Разучихме съперника - знаем, че той се е подготвил както психически, така и физически. Но когато излезеш на терена никога не се знае какво ще се случи, докато съдията не даде последен съдийски сигнал".

"Очаквам България да играе и по двата начина - и пасивно, и агресивно. Ако трябва, ще изчакваме, ако не – ще атакуваме. Важно е да не направим същите грешки като мача в Русия".

"Всички знаем важността на този мач. Имахме малко време заедно с отбора - от неделя вечерта до днес. Оттогава работим върху това да създадем спокойствие в тима, а не да се насажда излишно напрежение. Всички са наясно колко важна е тази среща. Важно е отборът да се чувства добре", завърши Марко Роси. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS