Селекционерът на Унгария Марко Роси коментира загубата с 1:3 от Швейцария в мач от Група А на Евро 2024. Той отдаде поражението на многото индивидуални грешки, които не са характерни за играчите му.

„Първото полувреме беше много лошо, с изключение на началните седем-осем минути, но бяхме твърде пасивни. Срещу тези отбори на това ниво е много трудно. Не искам да соча с пръст. Аз съм треньорът, така че поемам отговорност", каза Роси.

„Швейцария е много опитен отбор с качествени играчи на всяка позиция. Много подготвени са физически. Когато мачът стана 2:1, ние натискахме и бяхме близо до нов гол с удара на Варга. Но те използваха опита си, правилно забавиха темпото на игра. За мен е голямо разочарование, че допуснахме гол в края на мача по този начин", продължи той.

„Трудно е да коригираме грешките, които допуснахме. Нашите играчи не правят такива грешки всеки ден. Трябва да разгледаме всички фактори. Грешките са част от играта и най-добрите играчи правят малки грешки, но това не може да се случва. Няма много начини за спиране на индивидуалните грешки. Не зависи от тактиката, но се затруднихме да общуваме помежду си заради начина, по който играеха техните нападатели. Поправихме това на полувремето, но вече изоставахме с 0:2", каза още Марко Роси.

Исторически гол на Квадво Дуа поведе швейцарската армада срещу Унгария

Гранит Джака: Много съм горд, винаги е добре, когато започнеш с победа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS