Марселиньо може да остане да играе в България

"Бях готов на три пъти по-ниска заплата, за да остана в Лудогорец!"

| efbet Лига, Лудогорец

След девет години в Лудогорец, период, в който спечели девет поредни шампионски титли, Купата на България и три пъти Суперкупата на страната, Марселиньо, който вече е на 35 години, завършва победния си цикъл в клуба.

През последните седмици Марселиньо имаше няколко срещи с шефовете на Лудогорец, на които бе обсъждано евентуалното подновяване на договора, но в крайна сметка двете страни не успяха да постигнат споразумение.

Марселиньо потвърди пред Globoesporte, че напуска Лудогорец, но не изключи възможността да остане да играе в българското първенство за друг отбор.

„Напускам Лудогорец. През последните няколко седмици говорихме повече от седем пъти и в крайна сметка не постигнахме споразумение, но това е нормално, това е футболът. Относно заплатата ми, аз бях готов да я намаля три пъти, но не постигнахме споразумение. Отдавна съм във футбола и знам как е. Животът продължава“, коментира Марселиньо.

„Договорът ми с Лудогорец приключва на 30 юни и исках да играя в последния мач срещу Локомотив Пловдив, но нямаше как. Не тренирах през седмицата, защото имам малка болка в коляното. Тази седмица дори не тренирах“, добави той.

Марселиньо все пак не изключи възможността да остане да отпразнува спечелената титла с Лудогорец.

„Договорът ми приключва на 30 юни, но все още има да се изиграят три кръга до края на първенството. Ако остана, то ще е просто, за да отпразнувам титлата. Тя ще ни бъде връчена срещу Левски в последния ни домакински мач за сезона. Ако остана, то ще е, за да вдигна титлата“, продължи 35-годишният футболист.

Марселиньо вече разглежда офертите, които има за него. Той със сигурност няма да сложи край на кариерата си, но все още не знае къде ще играе през следващия сезон.

Марселиньо не изключва възможността и да остане да играе в България за друг отбор.

„Аз съм отворен да чуя всяка една оферта. Трябва да изкарам поне още една седмица в България, за да си организирам всичко. Може да се случи така, че да остана в България и да продължа кариерата си в друг отбор от страната, ако има някакъв интерес към мен“, каза още Марселиньо.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още