Мартин Брайтуайт дойде в Барселона по спешност след поредната контузия на Усман Дембеле. Датският нападател заяви пред ESPN, че смята да бъде "повече от четири години и половина в Барселона".

„Сигурен съм, че ще остана повече от четири години и половина, така го виждам в главата си“, категорично заяви той.

Бившият играч на Леганес, който е на 28 години, подписа до юни 2024 г. с Барса.

"В момента просто искам да играя, да се наслаждавам и да печеля титли с този отбор, защото точно заради това съм тук", каза той.

 „Гледам всички тези легендарни играчи, които са играли тук. За мен една от целите е да мога да кажа, че съм играл в един от най-добрите отбори и поколения на Барса. Искам хората да могат да погледнат назад и да кажат; "Да, това беше един от най-добрите отбори, които имаше в историята на клуба. Това е голяма мотивация за мен и идва с много упорит труд. Развълнуван съм“, добави той.

Докато не се потвърди мечтата му да играе за Барса, той не коментира евентуалния трансфер. Дори не казва на жена си. „Усетих, че е по-добре да изчакам и да видя как ще мине това. Ако беше 100% сериозен, тогава щях да уведомя жена си, но нямаше причина да ентусиазирам хората около мен. Бях развълнуван, но знаех, че ако кажа на хората, те ще говорят за това всеки ден “, призна той.

Брайтуайт: Ако футболът беше религия, Меси щеше да е Бог

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS