По възможно най-успешния начин завърши състезателния уикенд за Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тим). На пистата в Плевен Чой стана шампион за рекорден 28-и път в кариерата си, след 8-и поредна победа от началото на сезон 2021. Българинът отново победи безапелационно конкурентите си в клас SuperBike1000 и триумфира с трофея за първото място и в неделното състезание. Отново още от старта до финала Мартин Чой водеше колоната, въпреки че още в заграващята обиколка му падна капачката на резервоара и трябваше да кара до края много внимателно, за да не се стигне до екстремна ситуация. Облян с бензин Чой пресече финала с аванс от 2.0 секунди пред Иван Грозев (БМВ), а трети завърши Красен Кънчев (БМВ).

„Огромна радост и щастие изпитвам в този момент. Изключително успешен сезон до момента за мен. Шампионски титли в BMU European championship и Републиканския ни шампионат. Много усилия положих от началото на годината и ето, че се възнаградиха. Чудесен професионален екип имам и голяма част от успехите ми са благодарение на него. Видяхте ме в какво състояние пристигнах до подиума за награждаване. Нямам представа как изхвърча капачката на резервоара още в началото, но на всеки завой и намаляване на скоростта се изливаше бензин по мен. Трудно ми беше и с видимостта, но това няма вече значение. Важното е, че всичко завърши благополучно и така, както го бяхме планирали. Нямам време за празненства и почивка, защото в следващите дни тръгвам за Чехия, където ми предстои последен официален старт в Световния ендуранс шампионат на пистата в Мост“, заяви развълнуван Мартин Чой след награждаването.

Активът до момента на пилота в Републиканския шампионат е 200 точки и няма как да бъде изпреварен в генералното класиране в оставащите два старта до края на шампионата.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS