Старши треньорът на Черно море в днешния двубоя Мартин Христов поздрави футболистите на "моряците", които днес взеха участие при победата на Арда с 1:0. 

Истински подвиг: Въпреки 16 с COVID-19 и с 10 на терена, Черно море пребори Арда

"Искам да поздравя Илиан Илиев. Това е неговият отбор. Поздравявам и момчетата, които са пред телевизора и не взеха участие. Честитя победата на всички. Момчетата тук се хвърлиха доста. Знаете, че нямахме и тренировка реално, ние не знаехме до последно кой ще играе. Щастлив съм за това, че зарадвахме хората, защото може би се е очаквало друго", заяви Христов. 

"Аз бях извикан "на пожар". Естествено, че ще дойда и ще помогна. Определено момчетата показаха огромен характер. Не се водеше тренировъчен процес, главите може би са били и другаде. Поизморихме се накрая, но показахме характер, който бе ключов за взимането на победата. Имахме и много хубави чисти положения. Изтървахме ги, но се надяваме в другия мач да влязат тези положения. Ако някой се върне, ще е в плюс, ако не - ще играят млади момчета. Това е пътят. Направихме доста хубави бързи атаки. Не ни достигна самочувствие отпред. Във фаза защита момчетата се стараха и докато бяха свежи, изпълняваха всички указания. Доволен съм от момчетата

Всички играха добре, не мога да отлича младите футболисти. По-опитните помагаха. Просто бяхме много силен колектив. Може би този случай ни сплоти. Можеше и да тръгнем срещу младите. Има го и това в българския футбол, но ние помагахме. Затова и победихме. Просто опитните помогнаха и с играта си, и с държанието си в този мач", сподели още младият треньор.

"Имах притеснения след няколко изтървани продължения, после и червен картон на Жордао. Потреперихме малко, Арда имаха хубави атаки. Не мога да Ви кажа кой ще се завърне. Утре ще се съберем и ще го видим това нещо. Не знам дали ще има възстановени, нямам информация какво се случва", добави Христов.

Запитан кой тим си пожелава за следващ съперник на Черно море Христов заяви, че е много малък да си избира съперник.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS