Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер е в тежко здравословно състояние, разкри Лотар Матеус в последното си изявление пред медиите.

Състоянието на "Кайзер Франц" се е влошило значително през последните месеци, така че според Матеус това е причината той да не може да присъства на събирането на всички членове на шампионското поколение от Световното първенство 1990.

„Франц Бекенбауер не е в най-добро здраве. Винаги е казвал, че здравето е най-важното нещо в живота, а в момента го няма... Разбира се, че му пожелавам да се върне, да има отново енергията, с която е известен. За съжаление в момента това не е така и затова той не можа да дойде на последната ни среща“, каза Матеус.

Бекенбауер не се е появявал публично от известно време, а по-рано медиите съобщиха, че здравето му е значително влошено. Той направи последното си изявление след смъртта на своя добър приятел, бразилската футболна легенда Пеле.

„Бих искал да отида в Бразилия и да го изпратя, както заслужава, но здравето ми не позволява толкова дълъг полет“, коментира тогава Бекенбауер.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS