Капитанът на Франция Килиан Мбапе на последната пресконференция преди мача с Австрия говореше малко за футбол, политиката беше на преден план.

Във Франция тече предизборна кампания, след като френският президент Еманюел Макрон свика предсрочни парламентарни избори.

Най-добрият френски футболист Килиан Мбапе призова гражданите, особено младите, да не позволяват на крайната десница да дойде на власт. В емоционалното си обръщение Мбапе каза, че футболистите не трябва да се отделят от това, което се случва в света около тях.

„Искам да съм горд да нося тази фланелка на 7 юли (когато се провеждат изборите). Не искам да представлявам страна, която не отразява моите ценности, която не отразява нашите ценности, вярвам и се надявам, че всички сме на една вълна. Ето защо не можем да се крием“, каза Мбапе и добави:

„Често се казва, че не трябва да смесваме политика и футбол. Съгласен съм, когато ситуацията е нормална, но когато ситуацията е такава, тогава е важно да се каже това. Това е по-важно от следващия мач. Надявам се, че хората няма да ми се сърдят, че казвам това, защото страната ни днес е в много сериозна ситуация."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS