Реакциите на медиите на Острова след наказанието на България от УЕФА не закъсняха. Някои медии описаха случилото се без да изразяват лично мнение и да дават оценки на санкцията от УЕФА, но други издания обявиха наказанието като “нищожно и “жалко”.
България бе наказана от УЕФА да играе една официална среща без публика, като санкцията може да се приложи за още, ако се случи подобно провинение в следващите 2 години.  Освен това бе наложена и парична санкция от 85 000 евро, като причините са расистки обиди, неуважение на химн и повторения на екрана на стадиона.

Ето и основните заглавия от Острова: 

BBC: Расистки скандирания затвориха стадион “Васил Левски” 

Daily Mail: България с нищожно наказание

The Sun: Жалка санкция за България

Mirror: УЕФА обяви наказанието за България

The Guardian: България с мач без публика

Sky Sports: Два мача без публика за България

90 min: УЕФА зашлеви България с мачове без публика и глоба

Нека напомним хронологията на инцидентите от двубоя между България и Англия. В 22-та минута Тайрън Мингс попита главния съдия дали чува скандиранията от трибуните. 27-та минута Стърлинг печели фаул близо до изгонената агитка. Две минути по-късно дикторът прекъсва срещата и моли феновете да спрат с обидите. В 43-та минута срещата се прекъсва повторно. Лагерите на двата отбора обсъждат ситуацията, а група запалянковци е изгонена от терена. На полувремето селекционерът на Англия Гарет Саутгейт констатира ситуацията с реферския екип, а капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов умиротворява българските фенове по трибуните.

Подарък от УЕФА: 1 + 1 мач и солена глоба

В Англия веднага възроптаха срещу наказанието

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS