Менди и съучастникът му заключвали жертвите и взимали телефоните им

dsport.bg

Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди бе представен от прокурора по делото му като "хищник", който е злоупотребявал с "уязвими, ужасени и самотни" жертви. Световният шампион е съден за осем изнасилвания, един опит за изнасилване и сексуална агресия срещу седем жени. Според прокурора по делото Тимоти Крей Менди е заключвал жените в стаи в имението си и вземал телефоните им. 

Менди отрича всичките обвинения, които трябва да са се състояли между октомври 2018-а и август 2021-ва в неговия дом в Престбъри.

"Случаят е прост. Това няма нищо общо с футбола. Това е друга глава на много стара история - мъже, които изнасилват и агресират срещу жени, защото смятат, че силата е на тяхна страна, а и вярват, че ще се измъкнат без последствия", ", каза в пледоарията си прокурорът Тимоти Крей.

Той е съден в компанията на друг мъж - Луис Саха Матюри, който е обвинен в осем изнасилвания и също пледира, че е невинен.

Той описа двамата обвиняеми като "хищници, готови да извършат сериозни сексуални престъпления". Прокурорът подчерта, че телефоните на някои от жените са били конфискувани, когато са отивали в дома на футболиста, а те са били заключвани в стаите на имението му.

Делото в Честър трябва да продължи повече от 3 месеца. Бенжамен Менди прекара повече от 4 месеца като временно задържан. Той бе освободен през януари, но е под съдийско наблюдение.

Четирима от Ман Сити могат да отърват съотборник от доживотен затвор

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още